AsstrA надає повний комплекс логістичних і транспортних послуг, необхідних для здійснення міжнародних перевезень тертого какао та какао-бобів. Какао - основний матеріал для виготовлення шоколаду та інших харчових продуктів, що містять шоколад. Терте какао також використовується в косметичних цілях. Ринок какао-сировини демонстрував упевнене зростання останні кілька років. Згідно з експертними оцінками, за останні роки збільшився ринок виробництва шоколаду, зросла частка шоколадної продукції в зовнішній торгівлі. Відповідним чином збільшилися і обсяги перевезень в даному сегменті. Компанії, що працюють з какао-сировиною, освоюють нові закордонні ринки і вибудовують нові логістичні системи. AsstrA допомагає своїм Клієнтам налагодити безперервні поставки тертого какао і какао-бобів в міжнародному сполученні. Компанія AsstrA організовує вантажоперевезення різними видами транспорту в регіонах Європи, СНД, Прибалтики, Балкан, Південно-Східної та Середньої Азії. Досвідчені співробітники AsstrA враховують потреби Клієнта і характеристики вантажу, складають оптимальний маршрут доставки і розраховують вартість транспортування какао-бобів і тертого какао. AsstrA організовує доставку будь-яких вантажів в узгоджені терміни незалежно від географії перевезення. Завдяки плідній співпраці з міжнародними транспортними компаніями нам вдається реалізовувати гнучку цінову політику і підтримувати швейцарський рівень сервісу.
БІЛЬШЕ ІНФОРМАЦІЇ
-
Какао-сировина відноситься до категорії найбільш «чутливих» вантажів, схильних до впливу несприятливих зовнішніх факторів. Це гігроскопічний продукт, який легко поглинає вологу і вбирає водяну пару з повітря. Крім того, терте какао вбирає сторонні запахи; схильне до автолізу (саморозчинення тканин під впливом особливих ферментів), самонагріванню, гниттю і заплісневінню. Чутливість до зовнішніх впливів обумовлюють необхідність суворо дотримуватися всіх умов перевезення тертого какао і перевезення какао-бобів. Терте какао являє собою в'язку рідину, отриману в результаті подрібнення термічно оброблених і очищених какао-бобів. В якості тари для перевезення тертого какао використовуються багатошарові пакети й інша упаковка, що забезпечує герметичність і захист тертого какао від згубного впливу зовнішнього середовища.
В якості тари для транспортування какао-бобів використовуються щільні мішки з натуральних грубих волокон (джут, сизаль). Міцна упаковка допомагає зберегти споживчі властивості товару. Какао-сировину транспортують в провітрюваних контейнерах з природною вентиляцією (так звані «кава-контейнери»). Важливою умовою перевезення є дотримання мінімальних меж вмісту води, як в самому продукті, так і в тарі, і в покритті поверхонь контейнера.
Поверхні контейнера мають бути сухими і чистими, процентний вміст вологи в них не повинен перевищувати встановлених меж. Підтримка певного рівня вологості дозволяє уникнути виникненню додаткових парів води всередині контейнера і запобігти псуванню і гниттю тертого какао. Уникнути шкоди від вбирання води і забезпечити сухість продукту допомагає пакувальний папір, яким вкривають тару з какао-сировиною.
Для регулювання рівня вологості всередині контейнеру також використовують спеціальні фільтри з антиконденсатними властивостями або неткані та ізоляційні матеріали. Практикується доставка в стандартних ISO-контейнерах і на відкритих платформах (flatrack контейнер). Останній спосіб дозволяє знизити витрати на обслуговування транспортування в порівнянні з використанням більш дорогих провітрюваних контейнерів, хоча і є найменш безпечним. Правила перевезення тертого какао також передбачають особливі умови і порядок обробки таких вантажів. Зокрема, не допускається використання вантажно-розвантажувального обладнання, яке може пошкодити упаковку з товаром. Особливий порядок проведення вантажно-розвантажувальних робіт встановлюється в разі несприятливих погодних умов (сніг, дощ, висока вологість). У таких випадках вантаж слід захистити від випадкових намокань і впливу високої вологості повітря, щоб уникнути заплісневіння і гниття. AsstrA ретельно стежить за змінами у міжнародному регулюванні вантажоперевезень харчової та іншої продукції і забезпечує безпечну і швидку доставку, виходячи з характеристик кожного конкретного товару.
-
Перевезення тертого какао вимагає використання адаптованих транспортних засобів: морського, залізничного, повітряного і автомобільного транспорту. Конкретний транспортний засіб має відповідати певним умовам: він має бути сухим, прохолодним, провітрюваним і без запахів. Наприклад, в процесі перевезення какао-бобів в мішках морським транспортом, вантаж укладають під палубу на достатній відстані від джерел обігріву. Висока вологість повітря провокує самонагрів продукту і призводить до подальшого автолізу. Щоб уникнути згубного впливу вологості, при розміщенні вантажу приймаються спеціальні заходи. Так, у разі морського перевезення вантаж слід вкладати на внутрішній вантажній палубі морського судна. Таке розташування сприяє зниженню ризику утворення конденсату.
Какао відрізняється підвищеною чутливістю до різких коливань температури: зниження температури повітря нижче нуля за Цельсієм, а також суттєві щоденні коливання температури призводять до псування тертого какао і унеможливлюють його подальше вживання в якості сировини для харчових продуктів. Щоб уникнути впливу несприятливих зовнішніх погодних умов, товар містять в закритих відділеннях транспортного засобу. Транспортування какао-бобів і тертого какао на відкритій частині транспортного засобу можлива тільки в теплу пору року, коли температурні перепади протягом дня незначні. Додаткові заходи з підтримки температурного режиму в ході доставки какао-сировини не потрібні. Проте, за запитом замовника фахівці AsstrA організовують транспортування тертого какао з дотриманням певного температурного режиму.
Важливою вимогою до перевезення тертого какао і какао-бобів є кріплення вантажу на транспортному засобі. Упаковка з товаром закріплюється так, щоб виключити зсув або ковзання в ході доставки. AsstrA залучає надійних транспортних Партнерів, тому на всі транспортні засоби та причепи є повний комплект технічної документації.
Досвідчені фахівці AsstrA підбирають адаптований транспортний засіб для перевезення тертого какао і бобів, в залежності від властивостей вантажу і потреб Клієнта. При необхідності співробітники складають мультимодальні схеми транспортування з використанням авіації, автомобілів, морського і залізничного транспорту.
-
Співробітники AsstrA мають високу кваліфікацію і багаторічний досвід в сфері вантажоперевезень в цілому і перевезення тертого какао зокрема. Досвід і кваліфікація допомагають нам реалізовувати індивідуальний підхід до кожного замовлення, брати до уваги специфіку конкретного вантажу та побажання конкретного Клієнта. Співпраця з перевіреними і надійними постачальниками транспортних послуг дозволяє розробляти і підбирати найбільш раціональні маршрути, чітко координувати всі етапи доставки і транспортувати будь-який вантаж оперативно в установлені терміни. У комплекс послуг з перевезень тертого какао і транспортуванні какао-бобів AsstrA входить:
- Розробка проекту транспортування.
- Підбір адаптованого транспортного засобу з урахуванням специфіки даного продукту.
- Розробка оптимального маршруту і, при необхідності, його перевірка.
- Система безпеки AsstrA.
Служба безпеки AsstrA перевіряє наявність необхідних ліцензій і реєстрації у перевізників, співпрацює тільки з тими транспортними компаніями, які легально здійснюють діяльність з перевезень понад 120 робочих днів.
-
- БАГАТОРІЧНИЙ ДОСВІД
AsstrA організовує перевезення тертого какао понад 20 років. За цей час компанія вивчила специфіку різних галузей і сфер діяльності, тому кожен Клієнт отримує перевірене і ефективне вирішення конкретного завдання.
- РОЗУМІННЯ РИНКУ
Співробітники компанії AsstrA кваліфіковано підходять до вирішення кожного питання, пов'язаного з транспортуванням какао-бобів і тертого какао. Завдяки злагодженій роботі фахівців, кожному Клієнту AsstrA гарантована безпека вантажу під час перевезень, чітка і налагоджена система поставок, дотримання встановлених термінів транспортування і виконання всіх технічних і санітарних нормативів.
- КОМПЛЕКСНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
Досвідчені фахівці AsstrA надають повний комплекс послуг з перевезення тертого какао і какао-бобів від одного логістичного оператора: перевезення (включаючи комбіновані), митний та документальний супровід, страхування, складські послуги, консалтинг, проектна логістика, логістичний сервіс. Крім глобальної присутності в країнах світу, компанія має 8 власних митних агентств, що дозволяє нам постійно вдосконалювати і розробляти інноваційні логістичні та транспортні рішення.
- НАДІЙНІСТЬ
AsstrA організовує перевезення какао-бобів і тертого какао із залученням надійних постачальників транспортних послуг. Транспортні Партнери співпрацюють AsstrA на підставі довгострокових договорів, що гарантує досягнення високих показників KPI незалежно від ринкової ситуації. Транспортні Партнери AsstrA мають всі необхідні ліцензії та дозволи, договори страхування відповідальності перевізника
- ВИСОКІ ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ
Ми концентруємося на наданні безпечних, інноваційних, ефективних послуг з перевезення тертого какао і какао-бобів, які відповідають вимогам міжнародного права. Відповідальність AsstrA за вантаж, що перевозиться застрахована на 3 000 000 євро на кожен страховий випадок. Страхове покриття забезпечує надійний Партнер Zurich Versicherungs-Gesellschaft AG (Zurich Insurance Company Ltd) (Швейцария).
- БАГАТОРІЧНИЙ ДОСВІД
-
Правове регулювання перевезення тертого какао і какао-бобів, ускладнене відсутністю єдиного міжнародного або національного нормативно-правового акту, який містив би вичерпний перелік правил перевезення даного виду вантажів. Правила перевезення визначаються щодо кожного конкретного перевезення виходячи з того, яким транспортом здійснюється доставка, по території яких країн проходить маршрут перевезення. У кожному конкретному випадку перевізники звертаються до правил перевезення вантажів автомобільним, залізничним, повітряним або іншим транспортом, міжнародними конвенціями і технічним правовим актам. Норми, що регулюють процес перевезення какао-бобів і тертого какао, містяться в численних технічних нормативно-правових актах, документах, що встановлюють санітарні, гігієнічні та технічні стандарти перевезення харчової продукції, правилах сертифікації, ГОСТах.
Всі ці документи встановлюють складний і детальний порядок здійснення транспортування какао-сировини. AsstrA повністю стежить за дотриманням відповідних правил і нормативів